Отдават на търг част от Средношколското общежитие в Русе

09:42, 16 юли 15 25 526 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Община Русе ще проведе публичен търг с явно наддаване за отдаване под наем на първи, трети, четвърти и пети етаж от корпус „А“ на „Общежитие за средношколци – Русе“. Това предложение прие на днешното си заседание Общински съвет - Русе.

В изпълнение разпоредбите на чл. 11, ал. 3 и ал. 4 от Наредба  №1 за общинската собственост на Общински съвет – Русе, е сформирана комисия, която след посещение на място, е дала положително становище за отдаване под наем. Наемната стойност на квадратен метър за месец е в размер на 1,40 лв. 

Сумите от наемите се внасят в приход на съответното звено от общинската образователна система. Същите не могат да се ползват за възнаграждения и представителни разходи.

Обособени части от имоти, предоставени за управление на училища, детски градини и обслужващи звена от общинската образователна система, могат да се отдават под наем за срок до десет години, със заповед на Кмета на общината, след проведен публичен търг, в резултат на решение на Общинския съвет, съгласно чл. 11, ал. 3 от Наредба № 1 за общинската собственост.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама