32 павилиона има в тазгодишния Коледен базар в Русе

09:49, 16 юли 15 25 345 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ще бъде организиран търг за наем на преместваемите обекти, които ще съставляват традиционния Коледен базар в Русе за периода 1 декември 2015 г. – 7 януари 2016 г. Това решение бе прието на днешното заседание на Общински съвет - Русе.

Павилионите ще бъдат монтирани съгласно подробна схема, утвърдена от гл. архитект на Община Русе, като къщичките ще бъдат разположени по ул. „Александровска”, зона „В-2”, в участъка от бул. „Цар Освободител“ до ул. „Мостова“. Разположението на всеки преместваем обект се определя чрез схема за поставяне, съгласувана от главния архитект на общината. Схемите за поставяне са обща и подробни и дават броя на елементите, разположението им, заеманата площ, както и необходимото отстояние между тях.    

По традиция, един от обектите ще бъде предоставен безвъзмездно на организация, занимаваща се с благотворителна дейност. Тази година са получени запитвания от Сдружение „Дете и пространство” и от Сдружение „Българо–румънски трансграничен институт по медиация“. Безвъзмездно право на ползване върху имоти и вещи частна общинска собственост се учредява без провеждане на търг или конкурс, след  Решение на Общински съвет-Русе, прието с мнозинство две трети от общия брой на съветниците, на основание чл. 39, ал. 4 от Закона за общинската собственост, във връзка с чл. 44, ал. 4 от Наредба № 1 на Общински съвет - Русе за общинската собственост.    

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама