Образуваха дисциплинарка на съдия от Димитровград, гледал дело с Румяна Ченалова

10:28, 16 юли 15 25 844 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Дисциплинарно производство е образувано срещу районният съдия от Димитровград Петър Петров, който близо 2 години бе командирован в Софийски градски съд /СГС/, информират от Висшия съдебен съвет /ВСС/. Според съобщението предложението за налагане на наказание на съдия Петров е направено от председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов.

Тричленен състав води дисциплинарното производство. В него влизат Румен Георгиев, Камен Иванов и Галя Георгиева.

В официалното съобщение не се оповестява причината за образуване на производството.

Според източници на Topnovini.bg съдия Петров вече е викан два пъти да дава обяснения във ВСС. Запознати твърдят, че става въпрос за дело, в което Петров е бил в състав с отстранената съдия Румяна Ченалова. В момента се проверява техен съдебен акт, който според предварителната информация е фалшив, казаха запознати.

В едно от делата се оказва, че подписът върху съдебният акт не е на Петър Петров, както не е и този на Ченалова.

Още едно дело на същия състав, е обект на дисциплинарнака и там според информацията е, че то изобщо не е било в компетенцията на СГС.

Съдия Петър Петров до момента не бе открит за коментар, тъй като днес той заседава в Районен съд Димитровград. Неговата гледна точка на изслушването, е била, че има допуснато нарушение по делото, но то не било от страна на съдебния състав. Във ВСС били изненадани, че Петър Петров се е явил на поканата, за да бъде изслушан.

Няколко дни по-късно Петър Петров е бил поканен в София да бъде лектор около презентация за интелектуалната собственост.    

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама