Ремонтират ТЕЛК-а в шуменската болница

10:32, 16 юли 15 25 315 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Сградата на трудово-експертната лекарска комисия (ТЕЛК) в болницата в Шумен в момента се ремонтира, съобщи директорът на здравното заведение д-р Юлия Димитрова. Договорът с търговищката фирма “Еко стилстрой” е подписан на 29 юни, стойността на поръчката е 110 933 лв.

Ремонтира се покрива, който през декември миналата година бе временно укрепен с дарение от фирма “Алкомет”, слага се нова дограма и вътре се прави шпакловка и измазване на стените. Срокът за приключване на работата е 70 дни след подписване на договора.

Парите за ремонта бяха отпуснати в края на миналата година от Междуведомствената комисия за възстановяване при бедствия и аварии - общо 129 хил. лв. за щетите от наводненията, припомни д-р Юлия Димитрова. Освен ТЕЛК- а, ще се ремонтира и болничната аптека,  както и отоплителната инсталация на Хирургическия блок.

Topnovini.bg припомня, че строеното през 1906 година здание от години е в окаяно състояние, но ремонтът стана належащ, след като в началото на септември миналата година таваните на два от кабинетите се срутиха заради проливните дъждове.

Тогава ТЕЛК-ът даже спря работа за няколко дни и се наложи спешно медиците да се преместят отсреща в помещенията, освободени от Кръвния център, който пък се настани в сградата на бившата Белодробна болница.

Експертното медицинско звено обслужва общините Шумен, Смядово и Върбица.

От юли миналата година поради законови промени, към местната структура на ТЕЛК бяха прехвърлени около 500 пациенти с очни, белодробни и психични заболявания, които до тогава са били преглеждани във Варна.

Въпреки битовите неуредици експертната комисия продължава да работи, за да не се забавя издаването на документите за инвалидните пенсии на пациентите.

“Работим на пълни обороти, от началото на годината сме издали1 800 експертни решения като се има предвид, че годишният ни норматив е 2 400. Най-голям е броят на молбите на пациентите с неврологични заболявания, следват онкоболните и хората с ортопедични болести”, каза завеждащата ТЕЛК-а д-р Валентина Манолова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама