Обявиха конкурси за директори на музея и библиотеката в Шумен

11:00, 16 юли 15 25 253 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Община Шумен обявява конкурси за директори на Регионалния исторически музей (РИМ) и Регионалната библиотека „Стилиян Чилингиров”.

Кандидатите, които искат да заемат ръководното място в музея, трябва да имат висше образование в професионално направление „История и археология”, степен магистър, професионален опит 5 години в направление „История и археология”, съобщават от общинска администрация

Те трябва да притежават организационни умения, нагласа за работа в екип, адаптивност, комуникативност. Предимства ще имат кандидати с присъдени научни степени, опит в областта на музейното дело и опазване на културното наследство, работа по проекти и програми, чуждоезикова подготовка.

Конкурсът ще се проведе чрез защита на концепция за дейността и развитието на РИМ – Шумен за период от 5 години, подробно разработена за първата от тях и събеседване.

За директор на библиотеката кандидатите трябва да имат висше образование и образователно-квалификационна степен „магистър” в професионално направление „Обществени комуникации и информационни науки”, както и 5 години професионален опит в библиотека. В полза на кандидата ще бъдат допълнителната квалификация, работа по програми и проекти, чуждоезикова подготовка.

Конкурсът ще се проведе чрез защита на концепция за дейността и развитието на Регионална библиотека гр.Шумен  за период от 5 години, подробно разработена за първата от тях и събеседване.

Всеки кандидат лично или чрез пълномощник трява да подаде заявлението и приложените документи към него в Общинска администрация гр.Шумен до 16,00 часа на 17 август.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама