Неработещи институции убиват туризма във Варна

11:17, 16 юли 15 25 309 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Аварийната система на Аспаруховия мост пак изигра мръсен номер на варненци и гостите на града, които в продължение на два часа и половина стояха "затапени" заради верижната катастрофа в платното за центъра. Така наречените "подвижни мантинели", които бяха монтирани, за да пренасочват трафика в случай на нужда, отново не бяха задействани и хората масово закъсняха за работа, при това с часове.

Варненецът Мартин Аргиров, който живее в  квартал Аспарухово, попада в задръстването около 9 часа тази сутрин. "Струпването на коли започва още от бензиностанцията на квартала и стига чак до разширението край Корабостроителния завод", разказа той.

Звънял е многократно за създалата се тапа и в Общината, и в IV РУП, но институциите така и не реагирали, въпреки че обещали да се намесят. Преди да пренасочат трафика за града в насрещното платно, те трябва да създадат необходимата организация само в едната лента за автомобилите, пътуващи в посока "Аспарухово", след което да вдигнат мантинелите и да пуснат колите в другата лента на пътното платно.

Реакция обаче така и не последвала. Тъй като катастрофата на моста е станала на територията на І-во, а не на IV РУП, Мартин предполага, че между двете полицейски поделения няма елементарна координация, от което страдат всички работещи варненци и гостите на града.

"Идваше ми да си отворя сам тези мантинели, но ако го бях направил, веднага щях да попадна под ударите на закона", споделя Аргиров, който работи в туристическия бранш и всяка минута му е особено ценна в активния сезон.

"Аз имам екскурзии с по 50 туристи на ден. Единият маршрут е до Джанавара, след което туристите трябва да посетят представление в Делфинариума, което започва в 10:30 часа. Но как да стигнем до там и кой ще плаща неустойките", пита Мартин Аргиров неработещите институции.

Подобен проблем имат и екскурзоводите, живеещи в Аспарухово и работещи по комплексите, защото може да се окаже, че няма как да изпратят зачислените им туристи до летището, където да ги трансферират. Така гостите могат да изпуснат полетите си и да се превърнат в неволни жертви на неработещите български институции. Големият проблем е, че подобни ситуации влияят негативно на туристическия имидж на Варна и България по света и едва ли разочарованите чужденци ще се излъжат отново да прекарат почивката си у нас.

Три часа след верижната катастрофа ситуацията на моста не се е променила особено. Образувалата се тапа е предизвикала километрично задръстване, което засяга не само кв. Аспарухово и моста, но и магистрала "Черно море". На местопроизшествието има само две патрулки. Полицаите описват щетите, автомобилите пъплят едва-едва, а подвижните мантинели си стоят все така затворени.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама