Русенският университет с благодарствено писмо от МОН за домакинството на Балканиадата по информатика

11:26, 16 юли 15 25 322 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Благодарствено писмо от Министерството на образованието и науката (МОН) получи Русенският университет "Ангел Кънчев" за отличното домакинство на Балканиадата по информатика, проведена от 28 юни до 3 юли в Канев Център на висшето училище. Това съобщиха от русенската алма матер днес.

„Благодарим за отличната подготовка и предоставянето на чудесни условия за ползотворна работа на участниците и на научния комитет в Русенския университет „Ангел Кънчев“. Участниците в тази Балканска олимпиада имаха възможност да работят в среда, която е еквивалентна на водещи университети по компютърни науки в света. Чрез Вашия университет имахме възможност да покажем на участниците от балканските страни съвременна среда за работа и прекрасни условия за съпътстващите дейности“ – пише зам.-министър Ваня Кастрева, председател на организационния комитет на Балканиадата.

В Балканиадата участваха 50 състезатели от Албания, Босна и Херцеговина, България, Гърция, Кипър, Македония, Молдова, Румъния, Сърбия, Турция и Черна гора. Българските момчета и момичета се представиха отлично, като отнесоха два от трите присъдени златни медали. Специален гост на събитието беше президентът на Балканския олимпийски комитет по информатика, Миле Йованов.

Организатор на XXIII Балканска олимпиада по информатика бе МОН, съвместно с Регионалния инспекторат по образованието в Русе, Русенския университет, Община Русе, Математическата гимназия „Баба Тонка“ и Съюзът на математиците.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама