И КНСБ настоява за оставки във ВМЗ - Сопот

11:31, 16 юли 15 / Любопитно 25 235 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Според КНСБ ВМЗ - Сопот се води умишлено към несъстоятелност и чрез процедура по несъстоятелност се цели да се смени собствеността на дружеството. Това се казва в позиция на Федерация на синдикатите от военно-промишления комплекс към КНСБ, съобщи Радио Пловдив.

От конфередерацията смятат, че в момента във ВМЗ се извършват само кадрови промени, угодни на някого, както и "проверки", анонсирани в публичното пространство, за резултатите, от които до настоящия момент никой не е уведомен.

От КНСБ се опасяват, че поради липса на нормален производствен процес, няма да има възможност да се изплатят заплатите и осигуровките на 2500- оръжейници и ще бъдат загубени трайни работни места.

Изразяваме тревога, че след два-три месеца "ВМЗ" ще изпадне в производствено-технологичен и финансов колапс и заявяваме позиция, че това може да бъде преодоляно чрез ново и професионално ръководство на дружеството, се посочва в позицията.

Синдикалното ръководство и синдикалните членове на КНСБ в дружеството заявяват своята готовност със синдикални и граждански действия да защитят бъдещето на сопотската оръжейница, своите работни места и хляба на семействата си, допълват от КНСБ.

В началото на седмицата от "Подкрепа" поискаха оставките на директорския борд на оръжейницата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама