Русенски талант получи поредна награда

11:33, 16 юли 15 / Култура 25 297 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Русенката Габриела Йорданова спечели голямата награда от провелия се между 8 и 12 юли в Рим заключителен етап на "Italia music festival“, съобщиха днес от пресслужбата на Община Русе. 

Участниците в кастинга са прослушвани от маестро Фабрицио Берлинчони, написал песента – победител на конкурса за Детска евровизия 2014, както и песни за звезди като Андреа Бочели и Адриано Челентано. Друг член на журито, прослушвало участниците, е била Дариана Куманова – най-младият доцент от България в академия “Сан Ремо” и един от най-авторитетните педагози по поп и джаз в Италия.

В големия финал участие са взели по 7 изпълнители от група от 11 до 19 години. Габриела се е представила блестящо и италианците са я оценили с бурни аплодисменти. Журито, с патрон Рита Сперанца, й е присъдило голямата награда на фестивала.

Тя се състои в написване и продуциране на нова песен специално за нея от композитора Фабрицио Берлинчони. Габи е получила и наградата на пресата, както и незабравими моменти в един от най-красивите градове – Рим.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама