Ценово ще разработва съвместни проекти с румънската община Хотареле

11:36, 16 юли 15 / Политика 25 403 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Споразумение за сътрудничество между община Ценово и община Хотареле, окръг Гюргево е подписано днес, съобщиха от Асоциация "Еврорегион Данубиус", с чието съдействие се е случило това.

Подписи под документа за сътрудничество са сложили двамата кметове д-р Петър Петров и Маня Силвиян.

С подписването на споразумението, се създава поредния партньорски екип за бъдещите трансгранични проекти през програмен период 2014-2020 г. – една от основните дейности на Асоциация Еврорегион Данубиус.

В последвалата дискусия са идентифицирани възможностите за няколко съвместни проекта. Ще се кандидатства по приоритетна ОС 2.1- Подобряване, опазване и устойчиво използване на природноите ресурси и имущество на културното наследство и ОС 3.1 –подобряване управлението на риска в общата трансгранична зонасигурен регион на Програмата Интеррег V-A. Обсъдени се възможностите за сътрудничество и по отношение на обмяна на административен капацитет,земеделие, културен обмен, разширяване на контактите в областта на образованието и спорта и др..

На официалната церемония от българска страна официални гости са били заместник областният управител на Русе Явор Янчев, представители на Областна администрация Русе, на институции, партньори по бъдещите проекти.

Румънската делегация е водена от Думитру Гаврила, заместник председател на Окръжен Съвет Гюргево, експерти от Дирекция “Международно сътрудничество, стратегии и проекти” в Окръжния съвет, представители на общинската администрация на община Хотареле.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама