Продължава осигуряването на топъл обяд в община Нови пазар

11:37, 16 юли 15 25 290 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Договор по проект "Осигуряване на топъл обяд в община Нови пазар" беше подписан на 3 юли между Агенцията за социално подпомагане и Община Нови пазар, представлявана от кмета Румен Панайотов.

Договорът е за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица в България с финансовата подкрепа на Европейския съюз.

С този договор 50 жители от община Нови пазар ще получават за срок от 5 месеца - от месец май до края на месец септември, топъл обяд, включващ супа, основно ястие и хля, който ще се приготвя в Домашен социален патронаж.

Жителите на общината, които ще се възпозлват от социалната услуга, попадат в следните целеви групи: лица и семейства на месечно подпомагане, с доход по-нисък от диференцирания минимален доход, неосигурени, самотноживеещи лица с децата си, подпомагани по Закона за семейни помощи за деца, самотно живеещи лица, получаващи минимални пенсии за осигурителен стаж и възраст, за инвалидност, социални и наследствени пенсии.

Предоставената безвъзмездна помощ е за 12 799.50 лв.

Проектът предвижда и съпътстващи дейности - социални работници ще консултират ползвателите на услугата за ползване на други социални и административни услуги.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама