БСП няма да подкрепи старите подуправители на БНБ

11:50, 16 юли 15 / Политика 25 260 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Не споделяме Управителният съвет на БНБ да бъде в стария си състав. В този смисъл ние не дадохме подкрепа за Димитър Радев за гуверньор. Няма да получат подкрепа и предложенията за подуправителите, ако те са такива, каквито той заяви". Това заяви зам.-председателят на групата на левицата в НС Атанас Мерджанов.

Новоизбраният управител на централната банка Димитър Радев обяви, че двама от старите подуправители остават на позициите си - Калин Христов е предложен да остане ръководител на управление "Емисионно", а Димитър Костов е предложен да ръководи "Банков надзор".

Според Мерджанов позицията на ГЕРБ по темата е "много интересна". Той припомни, че преди известно време премиерът Бойко Борисов се обявил за отстраняване на всички членове на сегашния Управителен съвет на БНБ.

Мерджанов каза още, че БСП не е в качество да предлага кандидати за гуверньор, но от самото начало са имали конструктивен подход. В крайна сметка при гласуването са решили да подкрепят кандидатурата на Виктор Йоцов, който беше издигнат от АБВ.

По-рано председателят на бюджетната комисия и депутат от ГЕРБ Менда Стоянова обяви, че нейната група ще подкрепи предложените от Радев подуправители.

В АБВ вчера обявиха, че тепърва ще решават как ще гласуват по номинациите, тъй като бяха изненадани от кандидатурите. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама