Соня Александрова и Калоян Вълков оглавиха Районните прокуратури в Шумен и Велики Преслав

11:51, 16 юли 15 25 1012 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Соня Крумова Александрова е новият административен ръководител на Районната прокуратура в Шумен. Това съобщава на интернет страницата си Висшият съдебен съвет /ВСС/.

Соня Крумова Александрова е би избрана единодушно с 21 гласа “за” от членовете на ВСС. Тя заменя на поста Делян Димитров. 

Прокурор Александрова има над 15 години юридически стаж, от който над 14 години  в органите на съдебната власт като младши прокурор и прокурор в Районна прокуратура Шумен. От 2006 г. и до момента е заемала длъжността заместник-районен прокурор на Шумен.

Прокурор Александрова е аргументирала личната си мотивация за кандидатиране за поста с обстоятелството, че е работила на различни позиции в прокуратурата и в детайли познава прокурорската работа и колектива, има неговото доверие и подкрепа, както и желанието да запази добрите традиции, създадени в Районна прокуратура Шумен от предходния административен ръководител. 

В Концепцията си за стратегическо управление прокурор Александрова е набелязала поредица мерки за постигане на максимална ефективност на прокурорската дейност и за максимално скъсяване на времето от извършване на престъплението до неговото наказване. Сред тях са: стриктно спазване на случайния принцип на разпределяне на преписки и дела, подобряване на срочността и качеството на разследване като се предприемат мерки за скъсяване на досъдебната фаза на наказателните производства, чрез провеждане на периодични срещи между прокурорите и разследващите органи, на които да се обсъждат често срещани пропуски и процесуални нарушения и други.

Прокурор Александрова е била подкрепена от члена на Висшия съдебен съвет Румен Георгиев, който се мотивира, че тя е изключително добър професионалист и е показала, че може да се справи със задълженията на административен ръководител.

За втори мандат Висшият съдебен съвет избра единодушно с 21 гласа „за”, Калоян Огнянов Вълков за административен ръководител на Районната  прокуратура във Велики Преслав.

В мотивите си ВСС посочва, че прокурор Вълков има над 14 години юридически стаж в органите на съдебната власт като следовател и прокурор, осем от които в Районна прокуратура – Велики Преслав. Бил е следовател в Окръжна следствена служба – Шумен, а от 2006г. е прокурор в РП – Велики Преслав.

В Концепцията си за стратегическо управление Калоян Вълков залага на активна прокурорска дейност, упражняване в максимален обем законовите правомощия от наблюдаващите прокурори за осъществяване на непрекъснат контрол върху дейността по разследването и обезпечаване извършването на законосъобразно, качествено и своевременно приключване на работата по конкретните дела на производство. Като приоритетна цел е фиксирана необходимостта от съкращаване на времето от получаване на сигнала през провеждане на разследването до реализиране на съответна наказателна отговорност. Акцент е поставен и върху: запазване на положителната практика от надзорната прокурорска дейност върху ефективността на провежданите издирвателни мероприятия по спрените досъдебни производства; максимално използване възможността за провеждане на разследване от следовател; контрол върху сроковете за разследване; подобряване качеството на прокурорските актове; законосъобразно, целесъобразно и оптимално управление на бюджета и активите на прокуратурата.

Прокурор Вълков е бил подкрепен от члена на ВСС Ясен Тодоров, който се аргументира с успешния първи мандат на кандидата, неговата ясна и конкретна визия за работата на Районна прокуратура – Велики Преслав.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама