Владимир Чавдаров е новият стар окръжен прокурор на Варна

12:12, 16 юли 15 25 457 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Висшият съдебен съвет (ВСС) избра новия окръжен прокурор на Варна. С 16 гласа "за", 3 "против" и 3 "въздържал се", преди минути ВСС одобри нов 5-годишен мандат за досегашния административен ръководител Владимир Чавдаров. Мандатът му изтече на 25 януари тази година, след което постът бе временно зает от говорителя на държавното обвинение Радослав Лазаров.

Това е вторият конкурс, след като първият, на 9 април, не излъчи победител. Първоначално за поста се бяха кандидатирали Владимир Чавдаров и шефката на варненското районно обвинение Цветанка Гетова. След като нито една от двете кандидатури не събра нужното мнозинство от 13 гласа "за", ВСС обяви нов конкурс, в който участваха Чавдаров и прокурорът Красимир Конов от Варненската окръжна прокуратура. Гетова този път не се яви.

В изслушването си пред членовете на ВСС Владимир Чавдаров заяви, че ще насочи усилията си в две основни направления – за постигане на още по-добра ефективност в работата на прокурорите, следователите и служителите, и за постигане на още по-добра ефективност в работата на районните прокуратури от съдебния район.

Владимир Чавдаров бе избран за окръжен прокурор през януари 2010 година. Тогава негов съперник за поста беше предишният шеф на окръжното обвинение Пламен Иванов.

През 2005-а Чавдаров стана военноокръжен прокурор на Варна и бе на този пост до 2010 г. Преди това той е бил заместник-председател на Софийската военноокръжна прокуратура, а кариерата му започва като военен следовател и адвокат. Висшето си юридическо образование завършва в Софийския университет "Св. Климент Охридски". Преди да постъпи там следва педагогика в Учителския институт в град Кърджали.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама