Кънев: Долнопробни медийни среди са свързани с подобни в съдебната система

12:54, 16 юли 15 / Политика 25 427 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Прочетох новата статия на Калоян Стоев във вестник „Труд“. Това е типичен пример на опит да бъде провалена реформата чрез вбиване на клинове. В случая те са между главния прокурор Сотир Цацаров и депутати от мнозинството – аз, Христо Иванов, а за други само е намекнато.

Това каза съпредседателят на парламентарната група на Реформаторския блок Радан Кънев пред журналисти, предаде репортер на София Topnovini.bg.

Главният редактор на в. "Труд" е публикувал днес анализ, отново подписан от Калоян Стоев, в който се твърди, че "подмяната на реалните проблеми в правосъдието върви от Радан Кънев и Христо Иванов през Костов, Цветан Василев до медийни босове и задкулисни кръгове". 

Припомняме, че Калоян Стоев бе автор на публикация, след която прокуратурата започна проверка за сключени договори в Министерството на правосъдието. Авторът бе непознат за журналистическата гилдия у нас, докато Петьо Блъсков, не призна, че самият той стои зад този псевдоним.

„Подобни публикации са пътят към нищото. Всеки има право да пише, каквото си иска. Тук има неприкрита борба да не се промени съдебната система в България“, обясни Кънев.

В схемата той вижда, че „доста долнопробни медийни среди имат всички белези да са свързани със също толкова долнопробни среди в съдебната система".

Според реформатора се вбиват клинове между главния прокурор и правителството, точно когато се вижда, че реформта тръгва.

„Цацаров никога не се е заявявал като противник на тази реформа, а в момента се създават инсинуации, че някой щял да го сменя. По някакъв начин това може да е политическо решение, а българската конституция не познава такова. Дори някой да иска няма как да го направи, а аз не познавам човек, който иска“, поясни Радан Кънев.

Относно протеста пред сградата на Съдебната палата с искания за оставката на Сотир Цацаров, на който „били видени членове на ДСБ“, лидерът на тъмносините каза, че ДСБ не може да разрешава и да забранява на симпатизантите си къде да ходят.

„Ние сме доста особена политическа сила и ако си позволим подобно поведение, те просто ще престанат да ни бъдат симпатизанти“, заяви Кънев. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама