Прокуратурата следи случая с катастрофата на калоферския кмет

13:07, 16 юли 15 / Любопитно 25 279 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Районната прокуратура в Пловдив наблюдава досъдебно производство за катастрофата край село Долна махала, в която пострада Румен Стоянов – кмет на Калофер, съобщиха от Пловдивската прокуратура.

Припомняме, че 14 юли т.г. при тежка катастрофа на главния път Пловдив – Карлово пострада и кметът на Калофер Румен Стоянов. Тежко пострадал е неговият спътник в деня на инцидента. Младежът бе приет в тежко състояние с фрактури на двата крака.

На 14 юли 2015 г. на главен път Карлово-Пловдив, в землището на село Долна Махала, при управление на товарен камион "Мерцедес Спринтер", с пловдивска регистрация, С. Т. е нарушил правилата за движение, навлязъл в лентата за насрещно движение и предизвикал пътно-транспортното произшествие с насрещно движещия се лек автомобил “Мерцедес”, собственост и управляван от Румен Стоянов – кмет на Калофер.

При пътно-транспортното произшествие са причинени телесни повреди на две лица, пътуващи в лекия автомобил – Румен и Атанас.

Под ръководството на Районната прокуратура в Пловдив продължават процесуално-следствените действия за изясняване причината за катастрофата. Досъдебното производство е за престъпление по чл. 343, ал.1, буква б във връзка с чл. 342, ал.1 от Наказателния кодекс, което гласи катастрофа по непредпазливост със средна или тежка телесна повреда.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама