Гърци и леви анархисти призовават за бойкот на германските стоки

13:54, 16 юли 15 / Свят 25 238 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Гърци и леви анархисти призовават за бойкот на германските стоки в знак на протест срещу наложените на Гърция изисквания от кредиторите. 

Според ВВС хаштагът #BoycottGermany се появил в Туитър за пръв път през уикенда, докато течаха преговорите, но е набрал скорост от началото на седмицата, като вече е споменат над 30 000 пъти – предимно от гърци и личности известни с левите и анархистичните си убеждения. 

Едно от най-често споделяните съобщения е оригинално публикувано от Дейвид Гребер – американски анархист, който преподава антропология в London School of Economics. Той призовава Германия да си изплати дълговете от Втората световна война, които са били опростени през 1953. „Докато не ги платят, #BoycottGermany“, пише той. 

Появяват се и стари пропагандни плакати срещу Германия от ВСВ и обяснения кои продуктови баркодове да бъдат избягвани. 

Други потребители, обаче, използват същия хаштаг, за да иронизират кампанията. Германският журналист Томас Валде, например, пита дали призивът включва и германската финансова помощ за Гърция. 

Стефани Мак, пък пише, че ако гърците полагаха същите усилия да работят за страната и икономиката си, каквито влагат в кампанията #BoycottGermany, нямаше да имат такива проблеми. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама