Осъдиха на 13 години затвор младеж, убил баба си в Гоце Делчев

14:05, 16 юли 15 25 312 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
13 години и четири месеца затвор за 22-годишния Марио Христов от Гоце Делчев постанови Окръжния съд в Благоевград. Младежът е уличен в убийството на собствената си баба Магдалина. Кървавата драма се случи на 22 януари миналата година.

Тогава момчето поискало пари от нея и се разразил скандал. Тогава то взело нож и започнало да я удря с него по корема и гърба. След като я умъртвил, осъзнал какво е направил и решил да прикрие следите. Свалил тялото й в мазето и измил старателно предмета, с който извършил зверското деяние. По едно време решил, че е жива и я ударил с брадва по шията. Завил я в черги и я оставил там.

Почистил мястото на убийството и изгорил окървавената покривка на масата. След това отишъл в църквата, изповядал се и останал при приятел. Пред следствието той е направил пълни самопризнания и споделил, че има проблем с наркотиците. Експертизите показали, че Марио страда от разстройство на личността вследствие на вземането на опиати.

Пред съда младежът призна, че съжалява и се разкайва. Не искал да се стигне до там. Съдия Татяна Андонова постанови 20 години строг тъмничен затвор на момчето, но намали присъдата на 13 години поради факта, че делото се водеше в условия на съкратено следствие и при пълни самопризнания на извършителя. По делото не бяха разпитани свидетели.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама