Съветникът Румен Димитров ще поиска колегите му и кмета да отделят по една заплата за ремонт на дупки

14:15, 16 юли 15 / Политика 25 243 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общинския съветник Румен Димитров ще отправи две питания към кмета на общината Даниел Панов на предстоящата сесия на местния парламент. Заместник-председателят на Общинския съвет във Велико Търново предлага още съветниците да отделят по една от заплатите си, за ремонта на ул. „Опълченска“ в старата столица.

Двете нови питания, касаят близкия до Велико Търново и част от Общината град Килифарево. Едното се отнася до буйната растителност на южния вход на градчето, която буквално скрива указателни и предупредителни табели, като например знак, забраняващ изпреварването. Второто питане е свързано с детската площадка в център на град Килифарево, която според общинския съветник не отговаря на европейските изисквания и застрашава живота и здравето на децата.

Румен Димитров настоява още и да бъде включена допълнителна точка в дневния ред на предстоящато заседание на местния парламент, в която да бъде обяснено какви са взаимоотношенията на Община Велико Търново с фирмата „Исмар 05“, започнали с договор през 2007-ма година.

"Става въпрос за изграждането на социални жилища в кв. "Света гора" във Велико Търново, уточни още Димитров. Той излезе и с предложение съветниците да отделят от месечното си възнаграждение за ремонта на ул. „Опълченска“, която е в окаяно състояние.

Средно около 15 000 лв. биха могли да бъдат заделени за запълването на дупките по улицата", допълни Димитров.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама