Започват укрепване на рухналата гимназия в Казанлък

14:23, 16 юли 15 25 313 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Техническата експертна комисия (ТЕК) назначена на 8 юли т.г. от Регионалната дирекция за национален строителен контрол – Стара Загора (РДНСК) възложи изпълнението на няколко спешни и незабавни мерки, свързани с временно укрепване и отстраняване на авариралата част от сградата на казанлъшката Природо-математическа гимназия „Никола Обрешков”, съобщиха от община Казанлък.

Според приетите решения на Комисията предстои изготвянето на инженерно-геоложки доклад, както и конструктивно обследване на сградата  на гимназията. Определените специалисти от ТЕК  ще  ръководят и консултират действията по укрепване и разчистване на авариралата част от сградата.

Днес е осигурен временен достъп до строежа за изпълнението на неотложните мерки на определените от техническата експертна комисия лица. Община Казанлък пък трябва да информира съответните застрахователи на лицата, участници в строителството за взетите мерки.

Продължават да са в сила мерките за безопасност, въведени от Общината, веднага след срутването на 22 юни т.г. Спряно е газоподаването, елзахранването и водоснабдяването към сградата на училището. Остава затворена за движение ул.”Орешака”. Осигурено е нощно осветление с прожектори. Обектът продължава да се охранява денонощно.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама