Задържаха 34-годишен петричанин, разпространявал детско порно

15:07, 16 юли 15 25 321 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
34-годишен петричанин, член на международна престъпна група, която разпространява порнографски материали с деца, е задържан под стража от местната полиция. Арестът е извършен след проведена специализирана операция на служители на сектор "Киберпрестъпления" към дирекция "Борба с организираната престъпност" и РУП - Петрич.

Групата е използвала специална криптирана P2P комуникационна платформа, която затруднявала правораздавателните органи да проследят дейността й и колко души участват в нея. Чрез платформата се изпращали клиповете, показващи сексуални извращения с деца от 7 до 13 години.

Извършено е претърсване и изземване на порнографски материали - снимки и видеоклипове. Участници в тях са предимно момченца. Акцията в дома на извършителя Т.Х. е извършена след като Районен съд - Петрич даде разрешение за обиск.

Уличеният в това престъпление е направил пълни самопризнания. Законът предвижда лишаване от свобода до 6 години за подобни провинения. Съдът в южния град постанови мярка "задържане под стража" за 34-годишния мъж. Разследването е в следствие на сигнал от ФБР и ГДБОП. Българските власти са в постоянен контакт с американските си колеги. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама