Реконструкцията на ВиК мрежата и Пречиствателната станция в Поморие получиха разрешение за ползване

15:15, 16 юли 15 25 349 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Всички обекти по проект „Реконструкция и модернизация на пречиствателна станция за отпадъчни води (ПСОВ) – Поморие и реконструкция и рехабилитация на ВиК мрежа на гр. Поморие” са били приети без забележки от Държавната приемателна комисия и са получили разрешение за ползване, съобщиха от Общината.

Съгласно решението, строежите са изпълнени в съответствие с одобрените проекти и разрешения за строеж, и са спазени всички процедури по изпълнението им. 

„Вече тече периодът за отстраняване на дефекти, през който всеки възникнал проблем по обновената ВиК мрежа и Пречиствателната станция в Поморие ще бъде отстранен от изпълнителя по проекта, съгласно подписаните договори. За целта ще се ползват депозираните като гаранция финансови средства. Гаранционният срок на различните обекти по проекта е от 5 до 8 години”, каза кметът Иван Алексиев.

В рамките на проекта се извърши: Реконструкция и модернизация на ПСОВ гр. Поморие и изграждане на дълбоководно заустване на пречистените води на 2 км. в морето; Реконструкция и рехабилитация на водоснабдителната и канализационна мрежа (69 км); Рехабилитация на шест помпени станции и изграждане на три нови – за канална и дъждовна вода.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама