Реанимират спешните центрове в Старозагорско

15:16, 16 юли 15 25 274 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Новите възможности за финансиране по Оперативна програма „Региони в растеж”, по която ще се отпускат средства за ремонтиране и обновяване на сградния фонд и на материалната база на звената за спешна помощ у нас, разясни днес в Стара Загора зам.-министърът на здравеопазването д-р Адам Персенски. 

Той участва в работна среща, посветена на реформата в спешната помощ у нас, чийто домакин бе областна управа Стара Загора. На форума присъстваха още д-р Тодор Юнаков, главен експерт в дирекция „Медицински дейности” в здравното министерство, областният управител инж. Георги Ранов и зам.-областният управител Мариана Кръстева, директорът на РЗИ д-р Златина Нанева, представители на деветте общини от областта, в които има спешни центрове и филиали.

Основна тема на срещата бе възможността за подобряване на материалната и техническата база и условията за предоставяне на спешна помощ чрез финансово подпомагане от Европейската комисия. Участниците запознаха зам.-министъра и главния експерт със състоянието на спешните центрове във всяка от общините, както и с проблемите, които трябва да се решават с приоритет.

На срещата бе взето решение за съвместни действия между Министерство на здравеопазването, държавната и местната власт, за да бъдат реализирани в кратки срокове конкретни мерки за подобряване на състоянието на спешните центрове и филиали на спешната помощ в областта.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама