Апелативният съд потвърди повторно наказанието на Юлиян Спасов

15:29, 16 юли 15 25 389 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Апелативният съд във Велико Търново е потвърдил определение на Русенския окръжен съд, с което е отхвърлено искането на прокуратурата за увеличение на наказанието на Юлиян Спасов.

Припомняме, на 11 март 2013 г. той уби своя познат и бизнес-партньор Иван Михайлов. Тогава бившият лидер на младежкото СДС получи 25-годишна присъда, след като съдът уважи искането му делото да се гледа по съкратената процедура.

Младият мъж има и друга присъда – за измама, извършена през 2002 и 2003 година. В делто за нея, гледано на първа инстанция в Русе през 2011 г., е бил подсъдим, а и признат за виновен по едно от обвиненията, и убитият Михайлов.

Подобно е положението и със Спасов. По тази причина Окръжният съд в Русе се е произнесъл с определение, в което групира двете наказания. В резултат младият мъж ще изтърпи само най-тежкото, а именно 25 години лишаване от свобода.

Още в Русе държавното обвинение е поискало общото крайно наказание да бъде увеличено със 7 години, което съдът не е уважил. Последвал е протест, при който прокуратурата е настояла пред Апелативния съд във Велико Търново увеличението да е с 3 години, но и второинстанционните съдии са отхвърлили протеста като неоснователен.

Причините, които са изтъкнали, са силно влошеното здравословно състояние на осъдения, както и двете заповеди за награди, които е подписал директорът на затвора в София, където се намира Спасов. Според съдията последното означава, че мъжът вече е започнал да се превъзпитава, а и предходните му престъпления, с изключение на убийството, са извършени преди повече от 10 години.

Решението е окончателно и не подлежи на обжалване или протест. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама