АБВ: Русе наистина е град с голяма степен на корупционни практики, касаещи общинската администрация

15:36, 16 юли 15 / Политика 25 253 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Не коментираме самото изследване и резултатите, а си изказваме мнението по неща, които вече са факт. Три са основните пункта, които произтичат от това изследване - Русе е град с голяма степен на корупционни практики, касаещи общинската администрация; политиците с най-голяма степен на доверие Искрен Веселинов, Пламен Стоилов и Божидар Йотов, са лица, които имат пряко отношение за състоянието, в което се намира града и негативите, посочени в това изследване; нашият кандидат Стелиян Стефанов е политически необременен, с нищо не е допринесъл за тези негативи и е антипод на статуквото.

Това заявиха на нарочна пресконференция днес членът на Гражданския съвет на ПП АБВ в Русе Любен Попов и самият кандидат за кмет на крайдунавския град от партията Стелиян Стефанов по повод на публикуваното наскоро проучване на "Барометър България" за отношението на обществото към нивата на корупция, корупционните скандали в общината, доверие в партиите и политиците на местно ниво.

"Близо 95% от анкетираните не припознават г-н Стефанов. Това според нас е позитив, който при една добра кампания може да му донесе много активи", коментира Попов.

"Това изследване отговаря на нашите виждания", добави Стелиян Стефанов.

Той бе категоричен, че демографската криза и липса на инвестиционна среда оказват сериозно влияние на безработицата.

"През последните 4 години над 5 000 работни места са загубени в Русе. Хора в трудоспособна възраст напускат град Русе. Реално русенци не са съпричастни с това управление. Достъпът до администрацията в Русе е на много ниско ниво. Не се работи достатъчно по Дунавската стратегия. Реални Русе трябва да възвърне своите позиции като Дунавска перла и ние смятаме да направим необходимото за това", сподели още Стефанов.

От ПП АБВ се ангажираха да потърсят повече прозрачност по отношение на резултатите от проверките на някои предприятия в Индустриалния парк по отношение на безопасни и здравословни условия на труд и влияние на околната среда.

Повече от заявеното днес от Стелиян Стефанов чуйте в звуковия файл.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама