Карловската бригада води в отборното класиране на военния трибой в Шумен

15:39, 16 юли 15 25 352 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Отборът на 61-ва Стрямска механизирана бригада – Карлово води в класирането на общоармейския шампионат по военен трибой, който започна днес в Шумен.

Карловските воиници излязоха начело на отборното класиране след приключване на първия етап от състезанието – стрелба с автомат „Калашников”.  

Той се проведе на стрелковия полигон „Дивдядово”, като воиниците стреляха от три позиции: лежешком, на коляно и стоешком.

В индивидуалното класиране най-точен мерник показа Константин Стефанов от Националното Военно училище. Втори е Георги Илиев от Военноморските сили, след него се нареди Борислав Русев от Механизираната биргада.

Отборно първенци в стрелбата са воиниците от 61-ва Стрямска механизирана бригада в  Карлово, следвани от сборен отбор на Сухопътни войски и Националния военен университет.

Вторият етап на състезанието ­- хвърляне на граната в цел, се провежда на стадиона във военния факултет.

Деканът на шуменския факултет полк. доц. д-р инж. Сашо Евлогиев заяви, че това състезание е полезно. „Дисциплините, които са включени в него, обединяват умения, нужни за всеки един войник”, каза той.

Утре от 08.30 часа на Шуменското плато започва последният етап във военния трибой, който включва 3 000 метра крос със снаряжение.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама