Николай Ненчев: Нови съкращения в МО може да застрашат националната сигурност

15:41, 16 юли 15 25 299 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Нови съкращения в Министерството на отбраната биха могли да застрашат националната сигурност на страната, тъй като има структури със специални задачи и мисии. Това заяви в авиобаза "Крумово" министърът на отбраната Николай Ненчев, цитиран от Радио Пловдив.

Министърът бе гост на авиобаза "Крумово" във ВИП деня на съвместната българо-американска подготовка "Тракийско лято 2015". "Няма да се съглася с думите на председателя на Бюджетната комисия Менда Стоянова, че военният министър не прави реформа за намаляване на разходите в администрацията", каза още Ненчев.

382-ма души в Министерството на отбраната са съкратени до момента, след въвеждане на общия устройствен правилник, съобщи военният министър. Отделно ВМА е успяла да спести 17 милиона лева.

По думите на Ненчев Министерството на отбраната "се справя добре", което е видно и от получения "обнадеждаващ" доклад от Министерството на финансите.

Министърът очаква в бюджета на МО за 2016 г. да залегнат договорените на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС) 1 350 000 000 лева, с които да продължат програмите за модернизация на въоръжените сили.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама