Ненчев остана доволен от българските военнослужещи

15:59, 16 юли 15 / Политика 25 239 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Сериозната подготовка на българската армия трябва да се поддържа постоянно, въпреки доброто й ниво. Това коментира военният министър Николай Ненчев, който присъства на съвместната българо-американска подготовка „Трайкийско лято – 2015“.

„Изключително съм впечатлен и въодушевен от това, което видях като подготовка и взаимоотношения между военнослужещите от различните армии“, каза военният министър. Той остана доволен и от способностите на формированията от Силите за специални операции за участие в съвместни многонационални операции, както и за провеждането на съвместни операции по бойно търсене и спасяване.

Над 400 военнослужещи участват в подготовката на Силите за специални операции. В подготовката участват и формирования от силите на САЩ в Европа, а в качеството си на наблюдатели присъстват и военнослужещи от Кралство Великобритания.

Началникът на отбраната вицеадмирал Румен Николов също оцени високо възможностите на българските военнослужещи като поясни, че демонстрацията показва, че няма отстъпление в тяхната подготовка.

По време на днешния ВИП ден беше извършен десант с над 120 парашутисти и бяха показани действия по десантиране по способа „бързо въже“, аварийно-спасителни операции, авиомедицинска евакуация и други.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама