Реформаторите ще имат още кандидати за кмет на София

16:01, 16 юли 15 / Политика 25 395 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Преди дни ДСБ издигна Вили Лилков за кандидат за кмет на София. Това е и тяхното предложение за общ кандидат на Реформаторския блок. В интервю за София Topnovini.bg, Владимир Кисьов, който е председател на групата на десните формации в Столичния общински съвет, обясни, че има структури от СДС, които подкрепят кандидатурата на Лилков.

„Той е издигнат от ДСБ. Ще има и други кандидати, но определено има структури от СДС, които го подкрепят, но решение за него още няма официално. Това ще се случи, след като се съставят листите и тогава ще се разбере. Най-вероятно това ще стане непосредствено преди да изтече срокът за подаване на листите“, обясни Кисьов.

В Реформаторския блок все още се обсъжда и кой да е водач на листата им с общински съветници на предстоящите местни избори. Едно от предложенията е самият Кисьов . Другите двама са Прошко Прошков от ДБГ и Трайчо Трайков от ДСБ.

„Не мога да ви кажа нищо по този въпрос в момента, защото си има съвет, който се събира и който ще обсъди тези неща. Разбира се, най-традиционно и най-нормалното решение е кандидатът за кмет да бъде и водач на листа. Ако не е той и няма желание да бъде водач на листата, тогава е редно да бъде от някоя от политическите сили, които участват в тази формация Реформаторски блок“, посочи Кисьов.

По думите му най-важното на предстоящите местни избори за Реформаторския блок е да спечели повече места в общинския съвет. Той коментира бюджета на София, както и евентуалната кандидатура на досегашния кмет Йорданка Фандъкова.

Цялото интервю на общинския съветник и бивш председател на Столичния общински съвет можете да прочетете ТУК.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама