Ремонт на старото лятно кино в Поморие започва скоро

16:24, 16 юли 15 / Култура 25 326 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Много скоро в Поморие отново ще има лятно кино. След като през 2013 година, Община Поморие си върна собствеността на лятно кино „Яворов”, след дълги преговори с тогавашния собственик, вече е одобрен и окончателният финансов ресурс необходим за неговата реконструкция, съобщиха от пресцентъра на институцията.

„Вече проведохме процедурите по закона за обществените поръчки и веднага след приключване на активния туристически сезон започва реконструкцията на обичаното от всички поморийци лятно кино „Яворов”. Проектът предвижда неговото укрепване, но едно от най-важните ни условия е то да запази уникалния си автентичен външен вид. Много скоро ще имаме модерно съоръжение с оформени и санирани вътрешни помещения, нов облик на амфитеатралната сцена и изцяло подменено осветление, но със същата неповторима атмосфера от преди повече от 30 години”, каза кметът Иван Алексиев.

В обхвата на проекта са включени още реконструкцията на района около лятното кино и на крайбрежната алея от паметника на Яворов до Стария кей. На любимото място за разходка, се предвижда монтирането на шест големи каменни блока, с височина около 2м., върху които ще се изпишат стихове на Яворов. Около всеки един от тях ще се оформи подход от павета. Предвидено е монтирането на декоративно осветление и цялостно озеленяване на прилежащото пространство.

Проектът се осъществява съвместно с Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури и Местната инициативна рибарска група Поморие-Несебър, а финансирането е 100%  по Оперативна програма „Развитие на сектор Рибарство”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама