Около 1.8 млн.лв. собствени средства е отделила Община Русе за детски и спортни площадки

17:09, 16 юли 15 25 288 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
До този момент Община Русе е вложила около 1.8 млн.лв. собствени средства за реконструкция на детски площадки, новите спортни игрища са също от бюджета на Общината. Това заяви главният архитект на Община Русе арх. Живка Бучуковска в отговор на питане на общинския съветник Стефан Бучаков по време на редовното заседание на Общински съвет. 

През миналата година са били заложени в бюджета, и са извършени цялостни ремонти на три съществуващи спортни площадки, а отделно от това се извършват текущи ремонти на останалите спортни площадки на територията на град Русе. 

В бюджета на Община Русе за 2015 г. са заложени средства и са в процес на изграждане два броя площадки за фитнес на открито, и два броя стрийт фитнес. Според инвестиционната програма на Общината е предвидено до края на годината да бъдат проектиране и изградени два броя игрища за футбол. 

До края на годината се предвижда да бъдат ремонтирани още 20 площадки. Предвиждат се още регулярни ремонтни дейности на зала "Дунав", завършване на многофункционалната спортна зала на Кръговото, цялостен ремонт на гребна база "Липник", ремонт и сертифициране на лекоатлетическата писта на Градския стадион. Тези и много други реконструкционни дейности ще подготвят кандидатурата на Русе за Европейска столица на спорта, стана ясно от изказването на арх. Бучуковска.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама