Обсъждаха бъдещото модернизиране на спешните центрове във В. Търново

17:22, 16 юли 15 25 273 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Зам.-министър Шарков бе на работна среща във Велико Търново за обновяване спешните центрове и филиали в областта с европейски средства, съобщиха от пресцентъра на Областната администрация.

Зам.-министърът на здравеопазването д-р Ваньо Шарков и областният управител проф. Пенчо Пенчев проведоха срещата с представителите на общините от областта.

Тя бе повод инвестиционен проект на Министерството на здравеопазването по ОП „Региони в растеж” за модернизиране на Спешна помощ в страната.

В срещата участваха и зам. областният управител  Любомира Попова, д-р Валентина Хаджирадева, директор на ЦСМП-Велико Търново и д-р Стeфaн Филeв диpeктop нa МОБАЛ “Д-p Ст. Чepкeзoв”.

Проектът, по който бенефициент е Министерство на здравеопазването, е на обща стойност 84 млн. евро и предвижда мащабни инвестиции в 28 Центъра за спешна медицинска помощ, 170 филиали към спешните центрове и 34 спешни отделения в държавните лечебни заведения.

В изпълнение на дейностите ще бъде изграден нов или ремонтиран съществуващият сграден фонд, ще бъде осигурено цялостно техническо оборудване и обзавеждане, съгласно изискванията на медицинския стандарт за спешна медицина и на действащата нормативна уредба.

Представителите на общините и кметовете изразиха готовност да съдействат за реализацията на проекта.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама