Отстраниха временно казанлъшкия прокурор Кацаров

17:58, 16 юли 15 25 323 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
По предложение на главния прокурор Сотир Цацаров, Висшия съдебен съвет (ВСС) отстрани временно от длъжност Кръстин Димов Кацаров, прокурор в Районна прокуратура Казанлък, заместник на административния ръководител и изпълняващ функциите на административен ръководител на Районна прокуратура – Казанлък, до приключване на воденото срещу него наказателно производство по досъдебно производство №204/2015г. по описа на Софийска градска прокуратура.

Искането за отстраняване е направено във връзка с повдигнато на 13.07.2015 г. обвинение на  прокурор Кацаров  за склоняване на прокурори от районната прокуратура да нарушат свое служебно задължение във връзка с правораздаването.

При условията на продължавано престъпление, с четири отделни деяния Кацаров е извършил недопустими опити за склоняване на двама свои колеги да нарушат задълженията си във връзка с правораздаването по наблюдавани от тях общо четири наказателни производства.

В периода 20.02.2015 г. – месец април 2015 г. Кацаров е склонявал свой колега, да приеме, че кметът на Община Павел баня е извършил документно престъпление, да го привлече като обвиняем, да го задържи до 72 часа  и да поиска вземане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо кмета на общината.

Припомняме, че пред starazagora.topnovini.bg прокурор Кацаров заяви, че няма да дава обяснеия, докато не се запознае с матиралите по повдигнатите му обвинения.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама