Шефът на световното гребане пристига в Пловдив

22:15, 16 юли 15 / Спорт 25 351 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Президентът на Международната федерация по гребане (ФИСА) Жан-Кристоф Ролан пристига в България за световното първенство до 23 г., което ще се проведе в Пловдив от 22 до 26 юли.

Олимпийският и световен шампион от Франция ще бъде на Гребния канал в Пловдив от първия ден на шампионата, съобщиха от федерацията.

Ролан е участник в три олимпиади. Класира се 4-ти в Барселона (1992 г.), бронзов медалист е в Атланта (1996 г.) и носител на златния медал и титлата в Сидни (2000 г.). Бе избран за президент на ФИСА през септември 2013 г., а започна работата си като бос на световното гребане точно преди година - през юли 2014-а, когато наследи официално Денис Освалд.

По време на първенството в Пловдив ще са още изпълнителният директор на ФИСА Мат Смит, членът на изпълнителното бюро и ковчежник на международната федерация Майк Уилямс, членът на бюрото и председател на съдийската комисия на ФИСА Патрик Ромбаут.

В ролята си на технически директор на ФИСА на шампионата в Пловдив ще е и олимпийската ни шампионка и бивш шеф на федерацията ни по гребане Светла Оцетова. Общо около 40 души - ръководство, членове на комисии и консултанти на ФИСА, пристигат в Пловдив за световното първенство.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама