Лятната програма на София - театър и опера за деца

22:56, 16 юли 15 / Култура 25 393 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Предстоящите почивни дни ще зарадват най-малките любители на театъра в столицата. С настъпването на лятото събитията, посветени на „малката“ публика стават все повече и по-интересни. С традиции в това отношение е театър „Възраждане“, където всеки месец има отделна детска програма. Столичният театър има дори представление, предназначено за бебета и прохождощи деца. Освен това е една от малкото сцени в София, чиято програма ще продължи до края на юли.

Този уикенд от театър „Възраждане“ са подготвили два спектакъла. В събота може да заведете на постановката „Джуджето дългоноско“ от Юрий Дачев, под режисурата на Бисерка Колевска. От екипа на театъра споделиха пред София topnovini.bg, че тяхната публика от малчугани постоянно се увеличава.

„Относно детските представления, в театър "Възраждане" от години си извоювахме много вярна и любопитна публика от малки почитатели. Радваме се на интерес и се опитваме да обогатяваме и разгръщаме потенциала на спектаклите за малчугани“, казаха от столичния театър.

Постановката за бебета, която ще се играе ежемесечно е едно от най-интересните предложения на театър „Възраждане“.

Представлението е предназначено за бебета и прохождащи дечица и се казва "Жълто". То е създадено с целта да провокира емоционалната памет и въображението сред децата. Затова е използвана и консултация от детски психолог“, разказа екипа на театъра.

Изключително богата програма за деца през юли предлага и Софийската опера и балет. За столичаните, които искат и децата им да заобичат оперното изкуство, Софийската опера предлага спектакли всеки ден през този месец. В събота може да посетите детския мюзикъл на Андрей Дреников, „Мечо пух“. Спектакъла ще бъде в рамките на „Опера в парка“.

Неделното предложение на Софийската опера е „Вълшебната флейта“ на Волфганг Амадеус Моцарт. Спектакълът е специално адаптирана версия за деца.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама