Сделката между Пощенска и Алфа банк ще е факт до края на годината

17:33, 18 юли 15 25 422 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
До края на годината се очаква сделката между Пощеска банка и Алфа банк да е ефакт, става ясно от съобщение на сайта на Пощенска банка.

До тогава клиентите на Алфа банк ще могат да извършват всички операции в обслужващите ги финансови центрове, както и до момента, а след това на тяхно разположение ще бъде клоновата мрежа на Пощенска банка, уточняват от там.

До края на2015 г. се очаква финализиране на окончателната документация по сделката и получаването на всички необходими одобрения от отговорните институции в България, Гърция и Европейската комисия (Единния надзорен механизъм, Европейската централна банка и др.), пишат още от Пощенска банка.

Те уверяват, че сделката е одобрена от Европейската комисия още през 2014 г. Активите на Пощенска банка стават повече от 6.3 млрд.лв, което я прави четвъртата по големина банка в България, става ясно още от съобщението.

Придобиването включва всички банкови дейности на Алфа банк на обща стойност 500 млн.лв лева и кредити в размер на над 800 млн. лева. След приключването на сделката клоновата мрежа на Пощенска банка ще нарасне до над 200 локации в цялата страна, а клиентите на финансовата институция ще бъдат обслужвани от близо 3000 служители.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама