В Карлово почетоха Апостола и празника на града

07:59, 19 юли 15 25 388 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Хиляди признателни българи почетоха 178-ата годишнина от рождението на Васил Левски в Карлово. Честванията завършиха снощи с митинг-заря, на която присъства и президентът Росен Плевнелиев.

Събитията за празника на града започнаха с изнасяне знамето на Карловския революционен комитет от родната къща на Дякона. След това шествието се отправи към паметника на Васил Левски в центъра на Карлово, където президентът прие тържествения строй на 61-ва Стрямска бригада.

След официалните слова венци и цветя пред паметника на Апостола бяха поднесени от името на държавния глава, представители на парламентарни групи, областния управител на Пловдив Розалин Петков, признателни гости и жители на Карлово.

"Няма нищо по-естествено от това рождението на най-великия син на България - Апостола на българската свобода, да бъде и Празник на нашия обичан град Карлово. Защото Левски не само е роден в Карлово, а Левски е това, което ние днес възприемаме като негови завети, учим се от неговото дело, той за нас е пример за подражание, затова, защото Левски се роди и израсна във възрожденската атмосфера на Карлово... Аз съм горд, че съм кмет на Карлово, защото карловци показахме на България как трябва да се борим, да запазим българското си достойнство, да съхраним историческата памет и да бъдем горди следовници на Апостола. Скромни, но упорити и горди", каза в словото си кметът Емил Кабаиванов

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама