Откриха 18-тият Международен фолклорен фестивал във В. Търново

09:15, 19 юли 15 / Култура 25 304 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С пищно дефиле по великотърновските улици и грандиозен концерт бе открит 18-тият Международен фолклорен фестивал 2015. Участници от цял свят ще представят своите изпълнения в продължение на седмица.

Групи от 10 държави, сред които Бразилия, САЩ, Мексико, Колумбия, Корея ще запознаят великотърновци и гостите на града със своите танци, обичаи и традиции всяка вечер на сцената на Летния театър във Велико Търново.

Бразилия ще покаже различни стилове, от чувствените ритми на самбата до отсечените ритми за капойера. Грузия по традиция ще заложи на вихрените и зашеметяващи танци, под звъците на завладяваща музика.

Италия ще представи, както винаги пищната си визия и Сбандиераторите - хвърлячите на знамена. Колумбийската формация е подготвила  едно незабравимо шоу - експлозия от ритми и движения, екзотика и латино атмосфера.

След 10 годишно отсъствие на сцената на Международния фолклорен фестивал отново е Мартиника. Културата в танците на Мартиника в цвят, ритъм и емоция олицетворяват начина им на живот. Традиционните си танци и обичаи ще пресъздаде и рупата от Република Корея.

Интересен за публиката ще е американският фолклор с индийски елементи, представени от групата от САЩ. Любов, мистика и малко тъга очакваме от танцьорите от Мексико, разказват организаторите. България ще поднесе изпълнения от ДЮФА „Българче“ и Фолкорен ансамбъл „Балкан“. Концертите са с начален час 20.00 часа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама