Русенец взе в свои ръце поддържането на зелените площи около блока си (обновена)

10:04, 19 юли 15 25 749 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Живея тук от 10 години и никой не е идвал да разчиства тревите и храстите зад блока. Само аз и някои от живущите в блока правим това. Писах на кмета, че аз ще си разчиствам, само да помогнат с изнасянето на сухите клони и тревата, която косим. Едва след като му го казах и лично при една от срещите ни с него от "Обществен съвет Русе", това се случи".

Това сподели за Topnovini.bg русенецът Любен Петков, като коментира, че дори покрай него са се заразили и част от съседите му в блок МНО-3.

Той добави, че сходна е ситуацията и пред блока, където единствено част от живущите поддържат градинките и кошчето за отпадъци, но няма кой да окастри и събере изсъхналите клони на дърветата и да напръска за кърлежи.

"През тази година е по-добре и минаха и окосиха тревата пред блока, но едната ми дъщеря и жена ми хванаха кърлеж тук", каза още Петков.

Той призна обаче, че не всички живущи взимат присърце грижата за пространствата около блока, като не липсват и недобросъвестни съседи, които въпреки забележките и предупрежденията изхвърлят и боклуци на места.

Припомняме, че поръчката за поддържане и облагородяване на зелените площи – общинска собственост на територията на гр. Русе и кварталите кв. Средна кула, кв. Долапите, кв. Образцов чифлик и ДЗС за 5 години бе спечелена от Консорциум „ПАРКСТРОЙ” ДЗЗД, в който влизат „Инфрабулпак” ЕООД и „Вектор” ЕООД. Тя е на стойност 10 416 666 лв. без ДДС. Въпреки, че бе обявена през юни 2012 г., договорът бе сключен през април 2014 г., поради обжалванията на загубилите кандидати, стигнали до Върховния административен съд.

"Сега, през последната година и в града е горе-долу по-добре. За предните години дори сме направили отделна тема за снимки на нередности във фейсбук групата "Обществен съвет Русе" с над 100 поста. Тази тема, която включва и дупки по улиците, криви шахти и др., съм я пращал и на мейла на кмета. За някои от нещата са вземали мерки, но някои от дупките си стоят", сподели още Петков.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама