Предлагат въглища вместо обезщетения за загинали миньори

11:28, 19 юли 15 25 309 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ръководството на мина "Ораново" е предложило бартер - въглища вместо обезщетения на някои от семействата на загиналите миньори при трагичния инцидент преди 2 години. Това съобщиха в ефира на Нова телевизия кметът на Симитли Апостол Апостолов и омбудсманът на общината.

Те допълниха, че до този момент нито една от почернените фамилии не е получила обещаните обезщетения от тогавашния управител на мината. Той вече е освободен от поста, но ангажиментът остава. 

По думите на Апостолов, семействата на загиналите при два други инцидента през 2007 година въглекопачи са получили обезщетения в размер на около 50 000 лева. Но близките на Асен Стойнев, Христо Младенов, Николай Михайлов и Иван Лазаров не са получили и стотинка от обещаните средства. Не се знае и дали изобщо ще получат.

Като прекрачване на всякакви морални устои на човечеството определи предложението за бартер обществения защитник на Симитли.

Както Topnovini.bg вече писа, Окръжната прокуратура в Благоевград прекрати разследването за смъртта на четиримата млади мъже поради факта, че няма доказано престъпление. Така се оказа, че виновни за осемте изгубени живота няма. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама