Бойко Борисов преряза лентата на пречиствателната станция в Кричим

12:12, 19 юли 15 25 348 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Министър-председателят Бойко Борисов, министърът на околната среда и водите Ивелина Василева и кметът на Кричим Атанас Калчев прерязаха лентата на новата пречиствателна станция, съобщиха от Община Кричим.

Над 2 млрд. лева са инвестициите за околната среда в Пловдивския регион, подчерта в словото си Борисов. Кричимската станция е 37-ата поред в областта, до дни ще бъде открито поредното такова съоръжение - в Раковски.

"Имаме парламент, имаме правителство, намерихме общ език да стабилизираме държавата", каза още премиерът. По думите му пускане в експлоатация на станцията ще минимизира загубата на вода в общината, където в продължение на десетки години са регистрирани загуби от порядъка на над 70%. Водата се е стичала по реките, а цялата тази загуба се е отчитала по водомерите на хората.

Борисов отправи специален поздрав към всички мюсюлмани и общината за това, че представители и на двете вероизповедания са заедно на откриването станцията. "Нека заедно да градим държавата", призова премиерът.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама