Творци от три града разказват новите истории на Варна

13:45, 19 юли 15 / Култура 25 337 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Творци от София и Велико Търново гостуват на своите колеги от Варна в рамките на стартиращия от събиращият днес проект „Градски истории”

Първото събитие от проекта, чийто старт ще бъде даден от 19 часа, ще огласи площад „Св. св. Кирил и Методий” пред Културния и туристически информационен център във Варна, като в рамките на една седмица ще жителите и гостите на града ще слушат програмата на boogie.fm. Емблематичното пространство пред Козирката е свидетел на безброй срещи, раздели, запознанства и изтървани автобуси.

„Градски истории” е проект, чиято цел е изграждането на платформа за сътрудничество между организации и артисти от Варна, Велико Търново и София. Форматът е уникален за страната и ще подпомогне създаването на 5 пилотни артистични проекта, които да активират сетивата (зрителни и слухови) на публиката към градското пространство. Екипите са сформирани между варненски артист и негов колега от един от другите два града, като творческото предизвикателство пред тях е да намерят пресечна точка между познато и непознато, вътрешен свят и градска среда, старо и ново, традиционно и модерно.

В артпроявата участват  Добо Мързов – радиоводещ от Варна, и софийският диджей RAMSEY HERCULES, архитектите Борислав Игнатов от Варна и Ивайло Петков от София;  хореографите Мирослав Йорданов от Варна и Галина Борисова от София, Нено Белчев – видео-артист и един от създателите на фестивала за видео арт „Видеохолика” и Стоян Илев – художник от Велико Търново и други.

Проектът се реализира от фондация „Арт Офис” с подкрепата на фонд „Култура” на Община Варна и програмата „Изкуство в движение” със специалната подкрепа на Културния и туристически информационен център във Варна.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама