Сръбският премиер атакува Цветан Василев

13:45, 19 юли 15 / Политика 25 290 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Сръбският премиер Александър Вучич критикува на пресконференция банкера Цветан Василев и заяви, че няма да позволи българският магнат да слага пари в джоба си за сметка на държавата, съобщи кореспондентът на „Дарик“ радио в Белград. 

Повод за избухването на Вучич е фактът че сръбската фабрика за стъкло в Парачин, все още мажоритарна собственост на Василев, дължи над 20 млн. евро за неплатени сметки за електричество и газ.

Вучич директно предупреди Василев, че ако някой му разреши да не регулира задълженията си към Сърбия, това означава, че някой му позволява да бъде богат, успешен и арогантен, а всички други са глупаци.

Медиите в Белград коментират, че очевидно кранчето на чешмата, от която течеха привилегиите за Цветан Василев, се затваря, и той трябва да намери пари да плати своите дългове към Сърбия. 

Според коментари в сръбските медии, Василев, който макар и издирван от Интерпол, си живее съвсем необезпокоявано в Белград и се ползва с протекциите на сръбския президент Томислав Николич. Тъй като между Николич и премиера Вучич напоследък има сериозни противоречия, според  експерти, е напълно възможно да пострада и Цветан Василев.

Не е ясно дали плащането на дълговете ще бъде достатъчно, още повече, че според източници на службите за сигурност в Белград, които пожелаха да останат анонимни, Цветан Василев не се интересува от фабриката за стъкло в Парачин и е възможно той да я върне на Сърбия.

В същото време работниците от фабриката за стъкло заплашват с блокада на магистралата Белград - Ниш. Вучич обаче е категоричен, че няма да позволи това да се случи. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама