Обявяват жълт код и за Варна заради горещините

14:13, 19 юли 15 25 257 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Жълт код за потенциална опасност заради горещото време ще бъде обявен в понеделник и във Варна, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН. Така предупреждението заради жегите ще обхване територията на цялата страна, включително и Добрич,  Бургас и Смолян, които към момента са със зелен код.

Очаква се на 20-ти юли температурата на въздуха да се покачи още и да достигне 29-30 градуса по крайбрежието, а във вътрешността на Варненска област – до  35-38 градуса. Температурата на морската вода ще е 23-35 градуса. Вълнението на морето се очаква да достига 2-3 бала.

При екстремно високи температури, при които е обявен жълт код, хората трябва да са подготвени да реагират при евентуални здравни проблеми. Особено чувствителни към горещините са болните, възрастните и малките деца. Добре е да се избягва престоят на открито и да се избират по възможност по-сенчести и прохладни места край водни басейни или фонтани, както и да се поемат повече течности, припомнят медиците.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама