Меглена Кунева:Очертава се консенсус за съдебната реформа

14:35, 19 юли 15 / Политика 25 354 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Подкрепям усилията на правосъдния министър за съдебната реформа и се радвам на промяната в тона за нея. Очертава се консенсус, но въпросът е защо изпуснахме тези месеци за нейното провеждане. Аз съм на страната на тези, които искат да разговарят по същество за реформата", каза в Стара Загора Меглена Кунева,  вицепремиер по  европейските политики и лидер на Движение България на гражданите (ДБГ).  „Не поставяме под съмнение стабилността на кабинета, защото сме със  сериозни намерения да свършим работата и в правителството, и в Народното  събрание. Целите на ДБГ в управлението са чрез стабилност да дадем добри  публични резултати за България”, допълни Кунева. По думите й правителството има много добри резултати в сектори като повишаване на приходите, затваряне на дупките в бюджета, съдебната реформа, ясна позиция за КТБ,  подготовка на  антикорупционното законодателство.

Меглена Кунева и ръководството на ДБГ бяха в Стара Загора днес за  заключителната сесия на политическата академия на партията, която за  последния месец проведе 5 сесии и обучи над 400 активисти, кандидати за  кметове и общински съветници, и ръководители на предизборни щабове на движението от цялата страна.

 „Движение България на гражданите  и Реформаторският блок  няма да подкрепят кандидатурите за подуправители на Българска народна банка (БНБ), които  са част от бившето управление на Централната банка, тъй като имат  солидарна морална отговорност за всичко, което се случи с Корпоративна търговска банка (КТБ)”,  обяви Найден Зеленогорски, зам.-председател на ДБГ. Според него всеки от тях трябва да прояви морал и да си тръгне сам, вместо да чака да бъде предложен за нов мандат. По думите му те всички имат отношение към  извършените нарушения и източването на близо 5 млрд. лева. „Надявам се Димитър Радев да преосмисли позицията си и да внесе друго  предложение за подуправители, още повече че няма и стабилно мнозинство  и съгласие по отношение на тези трима подуправители”, каза още Зеленогорски. "Конкретно за Стара Загора засега Реформаторският блок няма кандидат за кмет, но разговорите продължават. Нашата позиция е, че трябва да издигнем свой кандидат, надяваме се до края на юли да ви съобщим неговото име", каза старозагорският депутат от ДБГ Димитър Танев, който е и зам.-председател на ДБГ. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама