КЗК отмени обществена поръчка за храни в бургаския затвор

15:16, 19 юли 15 25 360 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) е отменила като незаконосъобразно решение на главния директор на ГД „Изпълнение на наказанията“ за възлагане на обществена поръчка. Тя касае доставка на хранителни продукти в затворите на няколко града в страната, сред които и Бургас, показа справка на Topnovini.bg.

Проверката е установила, че утвърдените от възложителя спецификации за някои храни не са в достатъчна степен определени.

Едно от най-съществените нарушения при поръчката е, че не са били предвидени разфасовките на продуктите, които ще се дават на затворниците. Друго нарушение е, че към фирмите е имало условие за регистрация на транспортни средства за превоз на храни от животински произход.

Според Закона за обществените поръчки (ЗОП) възложителите нямат право да изискват от участниците да доказват, че отговарят на определените критерии за подбор с информация и документи, които не са посочени в изрично в Закона.

Останалите градове, където КЗК е отменила поръчката за доставка на храни са към затворите са: София, Пловдив, Варна, Плевен, Ловеч, Пазарджик, Сливен, Белене и други.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама