РБ подкрепя кандидатурата на независимия кандидат за кмет на Разград Теодор Ролев

15:49, 19 юли 15 / Политика 25 288 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Реформаторският блок (РБ)  стои единно зад кандидатурата на Теодор Ролев, който беше издигнат от инициативен комитет като независим кандидат за кмет на Разград. Това каза днес в лудогорския град  съпредседателят на Реформаторския  блок и председател на  ДСБ Радан Кънев. 

Той заяви, че с подкрепата си, от Реформаторския блок и ДСБ не преследват партийните си интереси, а целта е кандидатурата на Ролев за кмет да събере максимална подкрепа от всички, които искат промяна в Разград.

„Нашето присъствие в националната политика е достатъчно отчетливо, имаме нужда да подсигурим формата на явяване, която да усвои огромното желание на разградчани за промяна в града”, коментира лидерът на ДСБ .

Той подчерта, че всеки разградчанин, който иска промяна, независимо дали  е симпатизант на реформаторите, дали е с дясноцентристки или леви убеждения, независимо от какъв етнос и вяра е, да знае , че има кандидат, който не изпълнява партийна промяна и поръчения, а изпълнява програмата за коренна промяна на Разград.

Радан Кънев заяви още, че по време на кампанията Теодор Ролев ще бъде освободен от партийни ангажименти, като временно до местните избори функциите на председател на общинското ръководство на ДСБ в Разград ще изпълнява друг човек. Той отбеляза, че няма да вървят по пътя на ГЕРБ да издигат своите общински и областни председатели за кандидат- кметове и да ги обвързват с партийна дисциплина.

Според лидера на ДСБ, всеки един представител на Реформаторския блок във властта ще бъде човек, който разговаря със всички и не се подчинява никому, освен на интересите на града и общината.

Радан Кънев каза още, че е настоявал Реформаторският блок и ГЕРБ да се явят с общи кандидатури за кметове в районите, където от години управляват социалистите, но от ГЕРБ обаче не прели предложението.

От своя страна Теодор Ролев благодари на Радан Кънев за подкрепата, като отбеляза, че тя му дава увереност, че е на правилен път. „От този момент нататък преставам да се  занимавам с партийна дейност и започвам кампания, поставена с лице към хората на  града и техните проблеми”, каза Ролев.

Той заяви, че ще бъде кмет на всички хора в Разград без разлика от пол, възраст, вероизповедание, особено от партийна принадлежност или пристрастия.

Радан Кънев коментира и предлаганите конституционни промени. Според него гласуването на промените в конституцията през следващата седмица ще има характера на референдума за спасителната програма за Гърция.

„Едно „не” на предлаганите от правителството промени ще върне България в първи клас и ще разклати стабилността, постигната от настоящето правителство. По всяка вероятност ще доведе и до вътрешно-политическа и до външно-политическа  криза”, каза още Кънев. Той отбеляза, че нито една политическа сила не иска такова развитие и вярва, че те ще проявят отговорност и ще подкрепят промените, което пък ще има стабилизиращ ефект.

Според Радан Кънев политически сили трябва да разглеждат съдебната реформа като национален приоритет, а не през призмата на партийния интерес.

Това не е реформа на Христо Иванов, на Радан Кънев, на Бойко Борисов, на ГЕРБ или на Реформаторския блок, а е консенсусно изработена промяна, върху която могат да стъпят всички политически сили, ако не проявят тяснопартийна безотговорност, коментира лидерът на ДСБ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама