Пловдивски малчугани с награди от международен фестивал във Велинград

15:57, 19 юли 15 / Култура 25 393 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Малките пловдивчани Габриела Калоянова, Валентин Картелов и Ива Дърварова от детска вокална група "Пеещите котенца" спечелиха награди в шестото издание на Международния фестивал за млади изпълнители и популярна музика "Дъга над Клептуза", който се провежда във Велинград.

Те се състезаваха с 46 участници от страната и чужбина в първа възрастова група. 6-годишната Габриела зае 2-ро място при индивидуалните изпълнители с песните "Пуфи" и "Жмичка" на ръководителя на групата Невена Кючукова, която е композитор и автор на репертоара на детската формация.

Бронзово отличие в същата категория спечели Валентин, който изпълни песента "Джамайка" на италиански език и известния хит на Емил Димитров "Арлекино". С поощрителна награда журито отличи 6-годишната Ива, която представи песните "Готвачка" и "Фотограф".

"Пеещите котенца" спечелиха 3-то място при вокалните групи. Малчуганите представиха авторските песни на Невена Кючукова "Шарени балони" и "Лято на море".

В конкурса се съревноваваха близо 200 индивидуални изпълнители, дуети и вокални групи. Техните изпълнения бяха оценени от авторитетно жури с председател композитора Светослав Лобошки и членове певицата Тони Димитрова и Валентин Пензов. Тази вечер фестивалът ще бъде закрит с Гала концерт на лауреатите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама