Русенската опера ще открие Моцартовите празници в Правец

16:35, 19 юли 15 / Култура 25 332 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Официалното откриване на единадесетия Международен музикален фестивал „Моцартови празници“ в Правец ще е дело на Русенската опера, става ясно от справка със сайта на феста. Културната институция от дунавкия град ще гостува със спектакъла „Вълшебната флейта” от Моцарт. Диригент ще е Ивайло Кринчев.

Припомняме, съставът ѝ стана „Музикант на годината“ в категория „Ансамбъл“ според избора на слушателите на предаването „Алегро виваче“ на БНР.

Фестивалът „Моцартови празници“ пък преминава от малката бутикова форма в началото до впечатляващи издания на открито през последните няколко години. Той заслужено се нарежда сред най-големите и авторитетни събития в културния календар на България и региона.

Посветени на творчеството на гениалния австрийски композитор Волфганг Амадеус Моцарт, фестивалните дни постепенно разширяват своята програма с отбелязването на световни годишнини – през 2015 г. реверансът е към творчеството на Пьотр Илич Чайковски и Николо Паганини, както и гения на френския художник-импресионист Клод Моне.

Фестивалът традиционно залага на присъствието на имена от световния оперен афиш, предоставя сцена за изява на млади открития, предлага разнообразна и прецизно подбрана програма от оперни, балетни и симфонични продукции, както и съпътстващи концерти и спектакли за деца и възрастни.

Моцартовите празници ще приютят различните видове изкуства и музикални жанрове от 13 до 16 август на четири сцени, една от които на открито. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама