Радан Кънев: Гласуването за конституционните промени ще е като референдума в Гърция

16:51, 19 юли 15 / Политика 25 346 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Гласуването на промените в конституцията през следващата седмица ще има характера на референдума за спасителната програма за Гърция, каза съпредседателят на Реформаторския блок Радан Кънев в Разград. 

„Едно „не” на предлаганите от правителството промени ще върне България в първи клас и ще разклати стабилността, постигната от настоящето правителство. По всяка вероятност ще доведе и до вътрешно-политическа и до външно-политическа  криза”, каза Кънев. Той отбеляза, че нито една политическа сила не иска такова развитие и вярва, че те ще проявят отговорност и ще подкрепят промените, което пък ще има стабилизиращ ефект.

Според Радан Кънев политически сили трябва да разглеждат съдебната реформа като национален приоритет, а не през призмата на партийния интерес.

„Това не е реформа на Христо Иванов, на Радан Кънев, на Бойко Борисов, на ГЕРБ или на Реформаторския блок, а е консенсусно изработена промяна, върху която могат да стъпят всички политически сили, ако не проявят тяснопартийна безотговорност“, коментира лидерът на ДСБ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама